Община Троян организира събития за откриване на туристическия сезон

Планират се поредица от събития през месеците юли, август и септември

     След проведената среща с хотелиери, Община Троян планира поредица от събития през месеците юли, август и септември. Очакването е, че тези събития ще доведат в общината повече туристи и ще увеличат приходите в местните хотели, ресторанти и търговски обекти. Това е стъпка в осъществяването на последователните усилия на Общината за запазване на повече работни места и доходи за троянци.

Събитията ще бъдат част от кампанията „За да остане Троян в сърцето ти“. Сред планираните събития са поредица от прояви на открито, посветени на 150-та годишнина от основаването на Читалище „Наука-1870 г.“, планира се Спектакъл на момичетата на Нешка Робева в Чифлик, Кулинарен празник на местни храни, организиран от МИГ Троян, Априлци и Угърчин /1.08./, Занаятчийски пленер „Занаятите и новото време“ през м. Август, Традиционен панаир на занаятите през м. Август, поредица от изложби и джаз-концерт в Серяковата къща, интригуващи събития в Културно-информационния център.

На 10 и 11 юли Община Троян организира събитие, с което да постави начало на летния туристически сезон, след епидемичната обстановка, в която страната ни се намираше през последните месеци. С музика и много настроение ще се проведе събитието под надслов „Рок, традиция и още нещо“. Събитието ще е първото публично за годината и цели подпомагане на местните занаятчии, хотелиери и ресторантьори. В рамките на събитието в Троян отново ще видим Улица на занаятите – запазена марка на Български фестивал на сливата. Този път в редиците на улицата жителите и гостите на града ще видят произведения само на троянски майстори и ще могат да си закупят за спомен от автентичните им произведения. Участниците в Улица на занаятите няма да заплащат такси за разполагане на своите площи. Вече са в ход разговорите с Надежда Христова, председател на Задругата на майсторите. 

Програмата предвижда още две концертни вечери с участието на Дони и Нети и Милена. 

Общинското ръководство се надява събитието да постави добро начало на сезона, а  туристите да започнат да се завръщат.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button