Директорите на музеи в Троян и Черни Осъм получиха своите договори

Директорите на музеи в Троян и Черни Осъм получиха своите нови договори, след успешно преминати конкурси

На 20 юли Елеонора Авджиева, дългогодишен директор на Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства-Троян, и Павлина Иванова, досегашен временно изпълняващ длъжността директор на Природонаучния музей в с. Черни Осъм, получиха своите договори за назначаване на позициите, след като успешно преминаха конкурса за директори на двата музея. 

Кандидатите и за двете позиции трябваше да подготвят и защитят концепция за дейността и развитието на музеите за период от 5 години,  както и да преминат през събеседване. Припомняме, че конкурсите бяха обявени след като петгодишният договор на директора на Музея на занаятите в Троян изтече, а през месец април т.г. дългогодишният директор на Музея в Черни Осъм – Христо Илиев се пенсионира.

„Удовлетворени сме от представянето ви на конкурсите, както и от досегашната ни съвместна работа. Уверени сме, че и занапред ще продължите да надграждате работата си, с оглед на опита, който сте придобили в годините“, каза кметът на Троян Донка Михайлова при връчване на договорите им.

Заместникът ѝ Розалина Русенова също поздрави новите директори и им пожела успех в работата и ги увери, че Общината ще подкрепя всяка една добра тяхна идея, както е било и досега.

Елеонора Авджиева и Павлина Иванова направиха символични подаръци на двете дами от ръководството на общината – компас. „Нека той Ви помага, когато имате колебания за вярната посока в нелеки времена“, гласеше посланието към подаръците. Кметът Михайлова получи и копие от издание на вестник „Хемусъ“, от 1 декември 1938 г., с материал за създаването на градския музей. 

Ръководството на Общината представи пред директорите на двата музея и новия отговорник в администрацията в сферата на културата и дейностите, свързани с нея – Тереза Георгиева. 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button