Криминална хроника за Троян,13.07.2020г.

   На 09 юли на територията на община Троян е проведена полицейска операция, в хода на която полицейски служители са извършили проверка на 72 МПС и 81 лица, като за установени нарушения са съставили 16 акта и 42 глоби с фиш.

   На 09.07.20 г. около 03.30 ч. на ПП – Е -79  в района на бензиностанция „Карелия“ град Благоевград, правоспособен водач на 43 г. от град Троян, управлявайки лек автомобил „Мерцедес С350“, губи контрол над управлението на автомобила и се блъска странично в еластична ограда. В резултат на удара е пострадала  44-годишна пътничка в автомобила, която е получила фрактура на пръст на ръката и хематом. Пострадалата е транспортирана до болнично заведение в Благоевград, където след преглед е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна, а полицейският екип, посетил мястото на инцидента е извършил оглед, съобщават от ОД на МВР Благоевград.

   На 11 юли около 02.45 ч. на ул. «Ген. Карцов» в гр. ТTроян, водач на лек автомобил при движение на заден ход е блъснал 35-годишен пешеходец, след което е напуснал мястото на инцидента. След проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян водачът е установен – това е 19-годишен, правоспособен младеж от гр.Априлци. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Пострадалият при инцидента мъж е прегледан в болнично заведение и е освободен за домашно лечение. 

 

Източник
Пресцентър на ОД на МВР ЛовечПресцентър на ОД на МВР Благоевград

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button