Момчетата U12 от „Чавдар“ Троян с първи изяви

Вчера бяха подновени турнирите по  баскетбола в България при подрастващите.

Шест квалификационни турнира определиха  участниците на финалите за републиканското първенство по баскетбол при момчетата U12.  Бяха разпределени  в 6  групи, наречени „Зони“. Първите два отбора от всеки турнир  се класират за финалите в София. Домакини са ЦСКА и БУБА Баскетбол в зали „Румен Пейчев“ и „Триадица“, от 25-28 юли.

Отборът на „Чавдар“ Троян попадна в  трудната група противници (именити школи) в Зона ‘Загоре“ с  домакин – „Берое“  Стара Загора, Тунджа(Ямбол), Стар баскет.

 Първата среща беше доста оспорвана срещу отбора на “Тунджа” Ямбол, но загубиха с 64-49 като разликата в резултата се получи в края на срещата. На полувремето разликата  беше само с 5 точки в полза на ямболии –  35-30.

Момчета без малко щяха да стигнат до чудото и да се класират за финалите, но не им достигна малко късмет за да победят отбора на Тунджа. За  мъжката игра Петър Лалев (председател на УС на „Чавдар“ Троян) поздрави всички момчета, които дадоха всичко от себе си на терена.

Втората среща беше срещу фаворита за първото място в България, отбора на домакина “Берое”, който е много добре подготвен и заслужено ни победи с голяма разлика!
“ За мен е важно че взехме участие в турнира, тъй като тези срещи са за трупане на опит в баскетбола. Ние все още нямаме този опит и самочувствие да играем на високо ниво, но съм сигурен,  че в бъдеще това ще се промени. Вярвам в децата!“, сподели пред репортер на Троян експрес, треньорът Лъчезар Диков.

 „Тези дванадесет лъвчета едва сега започват своя живот във спорта, те отчасти са победители защото се бореха до последно въпреки физическото превъзходство на противника.  Аз съм горд с тях и спокоен за бъдещето ни.

Много благодарности и за родителите които ни помагат безрезервно.
Бъдете здрави!!!“, пише Лалев на своята Фейсбук страница.

Зoна Витоша: Домакин – ЦСКА

ЦСКА, БУБА, Ънстопабъл Добрич, Видабаскет

Зона Добруджа: Домакин – Черно море

Черно море Тича, Светкавица, Локомотив Сф, Свети влас

Зона Рила: Домакин – Балкан

Балкан, Рилски спортист, Ахил, Вълци Разград, Академик Сф.

Зона Родопи: Домакин – Академик Пловдив

Академик Пловдив, Славия, Делфин, Миньор 2015, Хебър

Зона Мизия: Домакин – Спартак Пл

Спартак, Дунав 2017, Левски, Шумен

Зона Загоре: Домакин – Берое

Берое, Тунджа, Стар баскет, Чавдар Троян

Source
https://bgbasket.com/

Related Articles

Back to top button