Блестящо представяне на троянци

Само две училища от цялата област Ловеч решиха да отстоят своето бъдеще.

Природо-математическата гимназия в Ловеч и нашето Средно училище „Васил Левски“ в Троян решиха да се изправят пред едно нестандартно предизвикателство – да кандидатстват за финансиране за изграждане на СТЕМ-център в категория“голям грант“(големи училища). 

Какво оначава това?

В превод STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката.

Децата взимат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринася за развитие на групови проекти. Активното участие и обучение чрез практическо приложение и преживяване на наученото, са основните принципи залегнали във всеки урок.

Средно училище „Васил Левски“ – Троян успешно премина двата кръга на „отсяване“ на кандидатите и днес в „онлайн-формат“ премина последния, трети етап от кандидатстването. Изпълняващият длъжността директор Ангел Балев заедно с екип от различни методически направления защити проекта си „Наука и технологии“. Ако всичко „мине добре“, в нашия град ще има изграден един уникален, модерен, невероятен център, в който учениците ще учат по нов, съвременен начин.

Стискаме палци троянци да се преборят на този трети, последен кръг.

Тогава ще има с какво да се гордеем.

Related Articles

Back to top button