С благодарност към служителите на РУ на МВР Троян

Днес искам да Ви разкажа една  история, разказана от една щастлива майка – Камелия Генешка – и нейния мъничък син Влади.

Историята е простичка…

„Отиваме на обичайната разходка с Влади, който е на две години и половина и обича да кара балансиращото си колело, подарък за рождения му ден. Той си го нарича „Мото“.

Спряхме се на новите пързалки в градинката пред киното в Троян (пред Информационно-културния център), за да поиграе там. Тръгнахме, за да вземем храната от детската кухня, но се оказа, че сме забравили колелото точно до пързалката.
Обикновено когато има забравени детски вещи в този район всички майки си знаем и оставяме забравеното при Мая в кафенето или при Веломагазина.

Уви… върнахме се след кухнята и колелцето вече го нямаше на площадката.

Разсеяла съм се, но се надявах – както много пъти аз съм връщала вещи – да го открия в кафето или магазина, но не го намерих там и никъде наоколо.

Няма да обяснявам колко беше притеснително, когато синът ми започна да ме пита къде е, кой го е взел, как ще го кара и т. н.“

Камелия Генешка решава да иде до полицията. Там пишат стандартната жалба до Началника на РПУ Троян Радостина Петкова.
Служителите, които са били на смяна, попитали какво се е случило и малкия Влади с особен чар и настойчивост им отговорил „Намеите коилото ми?“

Полицаите отговорили, че ще потърсят „МОТО“ и ще направят всичко възможно да му го върнат.

„С полицай Ивелин Краевски се чувахме почти всеки ден до днес, когато ми се обади с добрата новина! „Намерихме го, можете да сте спокойни“. Не мога да опиша радостта, която изпитах от думите му, и веднага си представих радостта на Влади, когато си види колелцето!“

Г-жа Генешка е сигурна, че след този случай синът ѝ ще има друго отношение към вещите си. Сигурна е, че полицаите ще са още по-големи супергерои в неговите очи…

„За дните в които излизахме без колелото, всеки път ме питаше когато видеше патрулка – „те тъсят коилото ми, мамми“.

Ние няма да забравим тази простичка история и сигурно ще я разказвам на Влади още много пъти. Много пъти ще кажем БЛАГОДАРЯ от сърце на г-н Краевски, на служителите на троянската полиция за положените усилия!“, завърши с усмивка и много радост в очите си Камелия Генешка.

Не може да се опише колко е щастлив малкия Влади! Убедени сме, че вече желае да стане полицай! Или човек, който да помага на хората да са щастливи!

Снимките на Влади са публикувани с разрешението на родителите му.

 

 

Related Articles

Back to top button