Те успяха! Ролбан ще има в Троян

При посещението си  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев на стрелбището по биатлон в гр. Троян  през месец Октомври 2019 г, (благодарение на народния представител Иван Миховски),  пое ангажимент да се разгледа проекта за ролбан  в града и да се избере най-добрият вариант за изграждане на ролбана за биатлон – включително съвместно финансиране от Министерството и Община Троян.

Спортен клуб “Аякс”  на 25.06.2020г. получи от Министерство на спорта зелена светлина за   проект за изграждане на втория  етап от изграждането   на комплекса  по биатлон.  Това съобщи  Цветан Цочев – треньор в клуба, който изгражда елитни биатлонисти, по време на награждаването на  Милена Тодорова и Владимир  Илиев за постигнати спортни успехи,  на редовната сесия  на Общинския съвет.

В петък (10.07) ръководството на СКБ“Аякс“  и общинското ръководство се срещнаха за да обсъдят проекта, за който са отпуснати необходимите финансови  средства. Кметът Донка Михайлова  и нейните заместници Розалина Русенова и  са изразили своето задоволство от постигнатото досега. Община Троян ще помогне  проекта да бъде изпълнен по начин, който позволява в Троян да се състоят събития от високо ниво, а ролбанът (пистата за летни кънки) да предложи най-добрите условия за летен биатлон в страната.

Нека припомним, че на Световното първенство по зимен биатлон за младежи Милена Тодорова извоюва 4 медала от 4 старта.

„Троянските спортисти достигнали най-високите върхове в световния биатлон и десетките деца, които вървят по техния път го заслужават“, пише Донка Михайлова-Кмет на Община Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button