Турнир по програмата „Тенисът – Спорт за всички“ в Троян

В съботния ден в Троян се проведе регионален турнир по тенис за момчета и момичета до 10 годишна възраст по Програмата „Тенисът – Спорт за всички“. Участваха 16 състезатели от Плевен, Враца, Русе, Дряново, Габрово, Велико Търново, Трявна и града-домакин, при спазване на стриктни  противоепидемиологични мерки за безопасност заради Covid-19.
Целта на тази програма са привличане на нови деца към спорта тенис; Съхраняване на желанието в децата да се занимават с тенис; Създаване на дълготрайна спортна култура и желание за активен начин на живот; Равномерно развитие на спорта тенис в страната;
Осигуряване на достъп на над 860 деца в България до тениса. По нея се обучават безплатно (24 тренировки) по тенис на деца от 6 до 12 г, разделени в четирите региона (Югозападен, Северен, Южен, Черноморски) на страната и 36 тенис клуба.
Първите трима при момчетата и момичетата се класират за мастер-турнирите.
Надпреварата при 10-годишните беше организирана от БФТенис и ТК „Троян СТК“.
Първото място спечели при момчетата Иво Найденов. Той триумфира, след като спечели финала с 4:1 срещу Мартин Косев. В спор за третото място спечели Филип Ненчев срещу Павел Генчев (ТК „Приста 2011“, гр.Русе).

При момичетата триумфира Йоана Донкова (Дряново). На второ място се класира Кристияна Колева (ТК „Кристи“, гр.Дряново) , трета се нареди Елинар Селимова (ТК „Приста 2011“, гр.Русе), а четвърта Радост Петкова. За 7-мо и 8-мо място се бориха двете представителки на троянския клуб Ния Босева и Пламена Иванова. Този турнир бе дебют за троянчетата. С 4:2 спечели Ния. Другият представител Преслав Таракчиев  загуби всичките си мачове. Троянските състезатели не се класираха в първите три места,  но получиха награди – Тениска и плакет  за „Честна игра в тениса“.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button