Троянец в подкрепа на протестите в страната

Христо Доков:"Искам мир и любов за младите"

Христо Димитров Доков излезе на протест  подкрепа на протестите в страната. Исканията са оставка на Министерския съвет и главния прокурор Гешев.
Към него малко по-късно  се присъединиха Петя Бекярова и Станимир Ангелов. Христо е известен със Сдружение клуб за планинско колоездене „Маунтин Хил“ в Троян.

Причините за да си подаде по надлежния ред заявление за протест са доста. Но е една е „запалила пожара“ в него, а именно, че правителството иска да помогне на българите чрез заеми, а не чрез безвъзмездна помощ. Той също желае да има засилен контрол върху действията  на Президента, и Министрите . Наясно е, че ако това правителство падне, ще дойдат други. Народът  контролира действията им, положението в България ще се оправи, обяснява своята теза  троянецът

Христо не се страхува да протестира сам.  Той е призовал в социалната мрежа Фейсбук , който  подкрепя протестите срещу правителството и неговата оставка е да се присъедини.

Плакатите си е изработил сам. Написал е каквото мисли, разказва Христо

Какво каза още Доков ще чуете във видеоклипа.
Вечерта на излизане от работа Кметът на Община Троян Донка Михайлова се спря при Христо и размениха мисли за протеста му.
Доков сподели, че всяка вечер ще е пред Общината в знак на протест. „Който желае е добре дошъл“, каза състезателя по планинско колоездене.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button