„Улица на занаятите“ в Троян

 В необичайно за Троян време в центъра на града днес, 10.07 2020г, се появи „Улица на занаятите“.

Общинската  администрация като проява на уважението им към троянските творци и занаятчии, като израз на воля да им  помогне в труден момент да продадат сътвореното, като отговор на жаждата на сетивата ни за повече красота в COVID – времената, организира  „Улица на занаятите“. Тя ще бъде там и утре, събота(11.07).

„Нека пренесем кътче от красотата в домовете си. Така ще дадем и шанс на нашите занаятчии да продължат.“, споделя кмета на Община Троян Донка Михайлова.

Улицата изпълнена със сергии отдалечени  максимално една от друга. Всички противоепидимични мерки са взети. Там може да видите керамика, ръчно плетени дрехи, красиви произведения от дърво, еликсирите  на винарска изба „НОЯ“.  „Винпром“ Троян също участва с богата колекция от произведени  в завода напитки.

Тази улица трябваше  да бъде част от по-мащабно събитие за откриване на туристическия сезон, под надслов ,,Рок, традиция и още нещо“. Но Заповедите на здравния министър Кирил Ананиев от 09.07.2020г наложи да се отменят  и отложат във времето концертите на Дони и Нети, и на   рокаджийката Милена.

Всички занаятчии, осъществяващи дейност на територията на общината  се включиха. Задължително условие за участие бе представянето само на произведения на българските занаяти и изкуства, собствено производство и притежание на валиден документ, удостоверяващ квалификация в областта на изкуствата или занаятите (майсторско свидетелство, диплома, удостоверение).
Галерия от снимки може да намерите на нашата Фейсбук страница –  Троянът-Всичко за Балкана

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button