„Винпром“ Троян с обновен склад „Стареене“

Завърши последният етап на инвестицията за възстановяване на склад „Стареене“ на Винпром Троян, мястото където зреят нашите ракии.

След ремонта на покрива, за който ви информирахме в миналият брой на списанието, тази година продължихме ремонтни дейности по външна и вътрешна част на склада.

Най-забележима промяна е във вътрешна част, където беше изцяло подменена електрическата система, осветлението, вентилационната система, пожароизвестителната система и всички водопроводи. Всички стени и тавани бяха почистени и пребоядисани. Двете помещения на входа също бяха преустроени, едното беше обособено като санитарен възел, който ще служи предимно за посетители на завода, а другото помещение беше преустроено в малко сервизно пространство за подготовка на дегустации за провежданите екскурзии за туристи в завода. Сменени бяха всички врати и прозорци, така че входното помещение примамва посетители с визия на традиционната българска възрожденска архитектура.

Външната част също освежихме, ремонтирахме фасадата и я освежихме с ново боядисване. В този вид самата сграда, намираща се на входа на завода, ще бъде не само помещение, в което зрее нашата Троянска сливова ракия в дъбови бъчви, но ще служи и като реклама за самата фирма и най-важно ще се използва от посетителите при провеждане на организирани екскурзии и дегустации вътре в склада не само в „Дните на отворените бутилки“, които провеждаме по време на „Български фестивал на сливата“, а и за всички туристи, които ни посещават през цялата година.

Източник
Винпром Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button