Общинско здравеопазване в условията на COVID-19

Пари и пътища

Проведе се  срещата на представители на НСОРБ с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и зам.-министър Жени Начева, в офиса на Сдружението. Тя се провежда по инициатива на министъра, за обсъждане на подкрепата за общинските болници до края на 2020 г.

От страна на НСОРБ участват Донка Михайлова, заместник-председател на УС на НСОРБ, кмет на община Троян, Иво Димов, заместник-председател на УС на НСОРБ, кмет на община Димитровград, Хасан Азис, заместник-председател на УС на НСОРБ, кмет на община Кърджали, д-р Емил Кабаиванов, член на УС на НСОРБ и кмет на община Карлово, Ивайло Симеонов, член на УС на НСОРБ и кмет на община Елин Пелин, Димитър Бръчков, член на УС на НСОРБ и кмет на община Петрич, Дончо Барбалов, зам-кмет на Столична община, Теодора Дачева, заместник-изпълнителен директор на НСОРБ и експерти от екипа ни.
Обнадеждаваща  е първата  среща с новия здравен министър проф. Ангелов, сподели Донка Михайлова. “ Имаме чуваемост за тежките проблеми на здравната система в общините, особено в условията на COVID-кризата. Шанс за общинските болници за допълнително финансиране по програмата за планинските райони, възможност за получаване на дихателни апарати, нарочно писмо на ЕК за включване на регионалните власти в програмирането на ресурса по REACT-EU. Очаква се ръст за стандартите за здравните кабинети в училищата. „, продължава кметът на Община Троян.
Ръст на клиничните пътеки, за съжаление отново най-нисък за общинските болници. До края на август ще получат формулата за здравни изисквания за училищата през новата учебна година.
Тази вечер по ТВ Скат Донка Михайлова разясни как НСОРБ предлага да се разреши проблемът с общинските пътища. Сподели опита на екипа й от общинска администрация за преодоляване на кризата от пандемия, за новите проекти.
Всичко това може да чуете във видеоматериалите:

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button