Криминална хроника, 17.08.2020г.

Три досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол за образувани в РУ Троян

     На 14 август  около 13.00 часа, в РУ Троян е получен сигнал за пътен инцидент на път II-35, с посока към проход „Беклемето“, при който 66-годишен водач на товарен автомобил /цистерна/, при изпреварване преди десен завой е закачил с дясната си задна част 74-годишен велосипедист от гр.Сандански. В резултат на инцидента велосипедистът е паднал встрани от пътя и е получил фрактура на ключица. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

36-годишен мъж от Априлци е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян, след като на 15 август около 00.19ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол,  с концентрация в издишания въздух 3.53 промила. На водача е издаден  талон за медицинско изследване и е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.           

Още две досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол за образувани в РУ Троян през почивните дни, след като 27-годишен е управлявал лек автомобил в Троян с 1.78 промила алкохол в издишания въздух, а около 04.00ч. на 16 август 36-годишен от с.Дамяново е установен да шофира  в Априлци след употреба на алкохол, като при тестване с техническо средство, устройството е отчело 1.31 промила в издишания въздух. Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа.

               

 

 

Източник
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button