Криминална хроника, 03.08.2020г.

    На 30 юли на територията на общините Троян и Априлци е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Полицейските действия са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч и Районна прокуратура Троян. В хода на предприетите действия са образувани три досъдебни производства, с разкрити извършители на инкриминираните деяния. Извършени са проверки на 2 питейни заведения и 1 обект за разкомплектоване на автомобили, като не са констатирани нарушения. Проверени са 51 МПС и 51 лица и за установени нарушения по ЗДВП са съставени  12 глоби с  фиш. 30-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 01 август около 03.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.29 промила. На водача е съставен акт за административно нарушение и му е издаден талон за кръвно изследване. Образувано е досъдебно производство.

       30-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 01 август около 03.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.29 промила. На водача е съставен акт за административно нарушение и му е издаден талон за кръвно изследване. Образувано е досъдебно производство.

         На 31 юли  след получен  сигнал  и последвали процесуално-следствени действия, в жилище в град Троян, служители на местното полицейско управление са открили и иззели  476 кутии, с цигари без български акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон. По случая е образувано досъдебно производство, а 57-годишния, криминално проявен обитател на жилището е задържан за срок от 24 часа и работата продължава.

Източник
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button