Български дух и атмосфера в новата песен на Радко Петков

Кирил Атанасов, Ивета Костова и нашето момче Радко Петков обединиха гласовете си, за да зарадват почитателите на българския фолклор със своя музикална интерпретация на емблематичната песен “Море пиле“.

Това е мелодия, създадена през 1903 година, малко след героичната смърт на български революционер и войвода Питу Гули, по време на Илинденско-Преображенското въстание. Най-голяма популярност песента е получила в изпълнение на Костадин Гугов, а сега младата генерация в “Пайнер“ я представя в модерен вариант с рок елементи. Идеята да изпълнят точно тази песен, младите таланти получават от своя колега Здравко Мандаджиев. Аранжиментът е създаден от Мартин Биолчев, а със соло на китара участва и Румен Бошнаков
Режисьорът Радослав Георгиев избра много специално място за снимките на “Море пиле“. Той отведе тримата изпълнители до яз. „Пчелина“ край Радомир, за да създадат заедно видеоклип, в който да властва българския дух и атмосфера, в унисон с родолюбивото звучене на проекта. Само час след появата на “Море пиле“ в Planeta Folk Official меломаните не спестиха своите поздравления към младите изпълнители:

“Страхотни, радвам се, че има млади изпълнители, които влагат в престижа на фолклора за кариерите си. Супер красиво изпълнение и подобаващо уникален клип!“, “Адмирации! Страхотно изпълнение и аранжимент!“, “Браво! Много се радвам, че изпяхте тази песен по този красив начин!“, четем в първите отзиви на публиката.

 

Източник
Planeta

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button