Пoреден успех за възпитаници на Студия „Гласове“ Троян

Пoреден успех за възпитаници на Студия „Гласове“ при НЧ „ Наука“ – Троян с музикален педагог Мариета Жекова.

Ани Ненова, Мира Попова и Преслав Делчев взеха участие в Международния музикален конкурс за вокални изпълнители, вокални формации и групи „ Супер 8“. Седемчленното жури високо оцени таланта на нашите деца. Мира Попова и Преслав Делчев бяха удостоени с грамоти “Победител на седмицата“ за втора и трета възрастови групи. А Мира Попова получи и грамота „Победител на седмицата“ от класацията на водещите.   Ани Ненова се нареди на второ място.

„Супер 8“ е музикален конкурс с история. Той бе рейтингово предаване на ТВ 7 в рамките на три години.

Екипът на „Супер 8“ рестартира предаването. Новият формат е международен и се базира на новите технологии.

Всяка седмица, от понеделник до събота, на сайта на ИТВ „Аз мога, аз знам“ ще се излъчват любителски заснети и качени в интернет видеоклипове на участниците с вокални изпълнения върху инструментал, който не съдържа дублиращи основния вокал мелодични линии или с инструментален съпровод, изпълнен по време на заснемането на видеоклипа.

Участниците са разпределени в следните групи и категории солисти и вокални формации.

Изпълненията се оценяват от:

Зрителите на ИТВ „Аз мога, аз знам“, които могат да гласуват на http://azmogaazznam.com/index/competitions/id/281 и от професионално международно жури.

Зрителският и професионалният вот оформят крайното класирането.
Седмичните победители получават грамота, награда безплатно участие в уъркшоп и се класират за месечната класация.

Месечните победители получават грамота, безплатно участие в уъркшоп и право на участие в Годишния конкурс на живо, в зала, където се състезават за изпълнител на годината.

Победители във всички възрастови групи и категории от годишната класация получават награда – авторска песен, специално композирана за тях и участие в Международен музикален конкурс „Арлекин“, участие на финала на „Арт мюзик фестивал“, чиято цел е да избере артисти, на които предлага договор с италианска звукозаписна компания и съответна кандитатура за финалите на Rai Uno за Сан Ремо.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button