СКО „Хемус“ трупа опит и победи

Дария Йончев - със злато, Габриела Костова и Христо Василев със сребро

Въпреки коронавирусът състезанията по ориентиране продължават.

Те се провеждат сред природата, бяга се поединично и носят положителни емоции. Младият отбор на СКО „Хемус“  Троян  с треньор Венелин Иванов трупа опит и победи.

През почивните дни в Еленския балкан се събра състезателният елит на българското ориентиране. Под връх Чумерна край с. Мийковци се проведоха  държавното първенство по ориентиране (нощно и маратон) и състезанието за купа „Елена“ с участието над 450 състезатели от почти всички клубове в страната. Състезателите бяха в 26 възрастови групи – от 10 до 75 години. В състезанията се включиха над 40 деца, сред тях и тригодишни
На това състезание в Еленския Балкан продължи чудесното си представяне талантливата Дария Йончева, като завоюва първо място във възрастова група Ж12. Но най-стойностното е второто място на Габриела Костова в група Жени Елит на Държавното първенство по нощно ориентиране. Една от най-добрите състезателки на клуба в близкото минало, Габи отново по- каза стил със своята точност на вариантите, добро разпределение на силите, съчетано с опит и нюх. Победи няколко националки в тъмните гори на Еленския балкан. Доброто винаги е добро. Чудесен финал донесе и второто място на Христо Василев в група М35.

Надпреварите  са  под патронажа на кмета на Елена инж. Дилян Млъзев  преминаха при отлична организация от страна на Българска федерация по ориентиране, местният спортен клуб „Чумерна 83“ и община Елена. Спортното събитие, което се превърна в истински празник на ориентирането, уважиха председателят на БФО Костадин Новаков и почетният й председател проф. Атанас Георгиев.

Източник
СКО"Хемус"

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button