„Световен ден на рейнджърите“ в с. Черни Осъм

На 31 юли Природонаучен музей – Черни Осъм, съвместно с Национално училище за планински водачи – Черни Осъм, бяха домакини на отбелязването на „Световен ден на рейнджърите“. Събитието беше организирано от Национален парк „Централен Балкан“ и Биосферен парк „Централен Балкан“. Двора на музея и двора на училището в с. Черни Осъм, оживяха с игри и забавления за младите кандидат-рейнджъри. Участниците трябваше да преминат редица препятствия и задачи и да съберат печати от всяко успешно преминато предизвикателство. Близо 60 младежи получиха сертификат „Младши рейнджър“, други се забавляваха и също научиха много за работата на парковите служители и колко трудна и отговорна е тази професия.

Организаторите благодарят на екипа на Национален парк „Централен Балкан“ и Биосферен парк „Централен Балкан“ и на рейнджърите от участък „Троян“ и участък „Стоките“, които направиха това събитие възможно.
Благодарят и на всички гости, които уважиха празника, а за тези, които не успяха да присъстват, фотографа Красимир Балински улови специални моменти от събитието.
Source
ФейсбукПриродо-научен музей Черни Осъм

Related Articles

Back to top button