Троянски болници получиха дарение

Две болници  в Троян – „СБАЛББ “  и МБАЛ“Д-р Шварц“ , получиха дарения от от г-н Чарлз  Даниел Френч, собственик на фирма  “ Композит – Х“ АД, гр. Летница. Помощта за лечебните заведения включва 2 броя респиратори.

Церемонията по връчването на дарението се състоя в деня на Преображение Господне, 6.08.2020г. Бяха подписани документи за да се узакони този благороден жест от управителите на болниците – д-р Цветомила Дудевска и д-р Бамбов, с  много добре говорящият български език г-н Френч. Той разказа  накратко какво го е подтикнало да направи този жест, а д-р Дудевска разясни на присъстващите защо тези респиратори са толкова важни в лечението на всички болести свързани с дихателната система и разбира се и COVID-19.

Гости на събитието бяха народният представител Иван Миховски, кметът на Община Летница Д-р Красимир Веселинов Джонев, и.д.кметът на Община Троян Ангел Ангелов, персоналът на СБАЛББ Троян и гости.

В знак на благодарност дарителят получи плакет  с логото на Белодорбната болница и поздравителна грамота  и разбира се бутилка отлежала  Троянска сливова ракия от  благодарните персонали на медицинските заведения в града. И.д. кмет Ангел Ангелов    изрази  признателността от Временни щаб в Троян и Донка Михайлова -кмет на Община Троян за този ценен дар. Ангелов подари Благодарствена грамота и икона на закрилничката на троянци „Света Петка“.

Цялото събитие може да видите  в клипа по-долу.

Related Articles

Back to top button