Троянските майстори ще сбъднат поредната си мечта

Видео

Троянските майстори ще имат свой магазин

От 14 до 16 август пред Музея на занаятите Троян  се състоя Третият Арт пленер на Задругата на майсторите на народни художествени занаятите – клон Троян. За трети път тази година  се проведе Занаятчийски пленер, както го наричат троянските майстори.

Отново се насладихме на  два дни демонстрации на открито, красота, майсторство и сладки приказки под големите дървета. Тази година бе на тема „ Занаятите и новото време”. Всички  майстори изработваха по един детайл от бъдещия си проект, който ще бъде изложен съвсем скоро пред магазина, който да ги представя. Най – после такъв ще бъде открит.

  На 26.08.2020г.от 18:00 часа ще бъде официално открит магазинът на майсторите.
Адресът  е улица „Васил Левски“ 139 (бившия клуб на ПП „Атака“)   до новото кръгово.
В ателието-магазин ще  се предлагат ръчно изработени произведения на троянските майстори – занаятчии.
  Помещението  е предоставено от Община Троян, а обзавеждането и ремонта е направен от дарения на Майсторите, както и труда им. Също голяма заслуга има и екипът на  Музей на занаятите в града.
  Предстоят и още подобрения които ще се направят в последствие, сподели председателят на Задругата на занаятчиите в Троян  Надежда Христова.
    През 2018 година той бе организиран за пръв път от Сдружението на занаятчиите в Троян. Участваха почти всички майстори. Тяхната идея бе да стане традиционен и тяхната мечта се сбъдва
Вече ще си имат и  свой магазин.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button