Американски професионалист баскетболист в Троян

Двудневен баскетболен лагер на американската баскетбол Джим Хънт   се проведе този уикенд в спортната зала“Чавдар“ Троян. Бившият баскетболист и играч на Балкан Джими Хънт организира за първа поредна година баскетболен камп в Троян.

Летният camp е част от проект за индивидуална подготовка на подрастващи състезатели, който Хънт създава през 2017 година.

Той се организира като съвместен проект на родителите, спортния тим и Хънт. Малки и по- големи баскетболисти  от Баскетболен клуб „Чавдар“ проведоха тренировки с баскетболната звезда Джими Хънт.

Джими Лий Хънт е роден на 14 септември 1982 г. в Ютика, Ню Йорк. Девети най-добър реализатор за всички времена на Франклин Пиърс Колидж, САЩ. Бивш член на Harlem Globe Trotter (2004,2005).
Състезавал се е за отбори в Словения, Италия, Германия, България, Чехия. Най-добър реализатор и подавач на Словения за 2006 г. Най-полезен играч /MVP/ на първенството в Словения за сезон 2006–2007 г. Участник в осем Мача на звездите, шест пъти е финалист в конкурс по забивки. В продължение на девет години Джими е треньор в колежански баскетболни кампове за деца и подрастващи в САЩ. Изготвя персонални тренировъчни сесии за подготовка на кандидатстващи в американски колежи. Участник в NBA камп на Atlanta Hawks.
През 2017 година създава Basketball LAB – Баскетболна лаборатория за индивидуални обучения на деца и ученици.

Състезателят от професионалната лига в САЩ в момента живее в София със семейството си – малката Лейла и съпругата   му Сандра Велчева, която е негов помощник в това начинание.  Със състезателната кариера е приключил като баскетболист от словашкия баскетболен отбор „Целе“.

Самият Хънт сподели пред камерата на „Троян експрес“, че  момчетата имат  пропуски в играта, но в крайна сметка  имат желание да се развиват в баскетболното изкуство. Попиват всяко нещо казано от него.

Доволен от  двудневния курс  с троянци и се надява в първенството да имат повече победи.

Репортажът от самото събитие и интервюто може да видите в материала по-долу.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button