Баскетболен празник в Габрово

На 26.09-27.09.2020 г.  се проведе фестивал по мини баскетбол в зала „Орловец“ в Габрово.

Отборът на баскетболен клуб “Чавдар” изигра четири срещи  срещу –  “Етър” Велико Търново,  “Спартак” Плевен,  “Локомотив” Горна Оряховица и домакините от “Чардафон” Габрово. Този фестивал на баскетбола е организиран от Българска федерация по баскетбол. Такива празници се провеждат във всички региони на България и е за деца (момичета и момчета) до  10 години.

През изминалите два дни те участваха във баскетболен фестивал в компанията на много сериозни противници и показаха страхотна воля и борба. Искрата в очите им правеше доволни всички замесени в този успех.
„Троянци оставиха отлични впечатления на фестивала и въпреки  че няма резултат се видя, че превъзхождаме другите. Идеята на тези фестивали е децата да покажат баскетболни умения, а не да има състезателен характер“,  сподели треньорът Лъчезар Диков.

Президентът на баскетболния клуб Петър Лалев изрази своята благодарност към треньорите на малките шампиони – Ивелина Василкова  и Лъчезар Диков, и на техните родители за прекрасните деца.Баскетболен празник в Габрово

Related Articles

Back to top button