„Чавдар“ Троян продължава за 1/16-финалите за Купата на България

„Чавдар“ Троян продължава за 1/16 финали за Купата на България със служебна победа срещу ‘Павликени“.
Троянските футболисти спечелиха след тежък мач срещата с отборът на „Ботев“ Луковит от първия кръг за Купата на България. След теглен жребий  отборът на ФК“Чавдар“ Троян трябваше да се срещне с отбора на „Павликени“ от едноименната община на стадиона в Троян на 16.09 т.г.

От Българският футболен съюз (БФС) Зонален съвет – Велико Търново  съобщиха,  че играчите на Павликени се отказват от по-нататъшно участие  за Купата на България.  От това следва, че троянският отбор печели служебна победа срещу тях и ще очаква следващия съперник в третия кръг или 1/16 финалите.

Игор Бакьов – секретар на Зоналния съвет съобщи, че срещите от 1/16- финалите ще се проведат на 29-30 септември. Жребий(на 18.09) ще определи кой ще бъде следващия противник за Чавдар Троян. В този етап на този престижен турнир се включват и професионалните отбори и  от Б група, сподели Президентът на ФК“Чавдар“ Троян Димитър Колев.

Да припомним, че троянският отбор е бил полуфиналист през 1982,  Четвъртфиналист – 1979 . През 1981 година нашите футболисти за достигнали до Осминафиналите.

На 12.09. 2020  година започва и есенния дял от първенството по футбол  от В група. В първия мач троянци ще посрещнат отборът на „Вежен“ Тетевен. мачът започва от 17:00 часа. Във втория ще играят срещу „Голям извор“.  Третият почива. На 03.10(4-ти кръг) футболистите от Ябланица ще бъдат гости.

Да пожелаем успех на троянските футболисти.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button