Боян Иванов: Това е мач за чест

Да подкрепим футболистите на "Чавдар"

На 30.09.2020 г от 16:00 часа на стадиона „Чавдар“  в Троян ще се проведе срещата от 3-я кръг от  турнира за  Купата на България по футбол между троянският  мъжки футболен отбор и  „Кариана“ Ерден.

До този етап от турнира се стигна след победа на троянци срещу „Ботев“ Луковит и служебна победа над отбора „Павликени“.

Треньорът на „Чавдар“ Троян Боян Иванов  и футболистите активно се  подготвят за  срещата с лидера в Б група, „Кариана“. Шансовете  да победят са малко, но те ще играят за феновете  на троянските футболисти.

След анализите Боян Иванов каза за „Троян експрес“, че  мачът за купата с  Кариана Ерден ще е чест.

Той желае да види   стадиона пълен, „защото  ще се борим, ще се раздадем до край. Ще си оставим сърцата на терена. Ние  не се заблуждаваме и знам колко е голяма разликата между нас и тях. Имат много добър треньор в лицето на Веселин Великов, както и  страхотни футболисти. Капитанът им Евгени Игнатов е роден лидер, с много опит по футболните терени. Но ние няма, какво да губим. От този мач, може само да спечелим. Само Чавдар Троян.“

Нека да припомним, че от 38 години не се е случвало „Чавдар“ Троян да достигне до до такъв етап  на  турнир за Купата на България. Бил е  полуфиналист  през 1982,  четвъртфиналист – 1979 и  осминафиналист през 1981

След основаването си отбора(1961) започва да играе в областните групи. След няколко сезона отбора получава промоция в Северозападната „В“ футболна група. Най-доброто постижение на клуба е четвърто място във Западна „Б“ футболна група. Най- посещаемият мач на тима е протоколната среща в последния кръг от „Б“ Група срещу Етър (Велико Търново). Мачът завършва 1:1 и е гледан от над 12 000 зрители на стадион „Чавдар“. Впоследствие Етър (Велико Търново) завършва трети и не успява да се класира в „А“ група.

Да подкрепим троянските футболисти  на  стадиона, на 30.09.202г.(сряда), от 16:00 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button