Община Троян с финансова подкрепа за спорта в града

Започна активният спортен сезон за повечето спортове.

За други – скоро ще приключи. Троянските спортисти само този уикенд спечелиха множество медали. Имаме шампиони по джудо, биатлон. Малките спортни надежди  се представят достойно по тепихите, баскетболните зали и футболните терени. Колоездачите от “Хемус-1896” също ни карат да сме горди. За всички тези успехи може да прочетете в категория „СПОРТ“ в сайта.

Но се появиха и негативни коментари в социалната мрежа, че Община Троян не подкрепя финансово спорта. Наливат се пари за концерти и т.н, но не и спортните клубове и подобни коментарии.

Това ни даде повод да направим  писмено запитване за „финансовата подкрепа към спортните клубове“ през настоящата 2020 г. в Община Троян. 

В получения на електронната поща  отговор се казва (цитираме дословно)

Уважаема госпожо Попсавова,

Във връзка с Ваше запитване, изпратено по електронна поща до Община Троян, Ви информираме, че за настоящата 2020 г. са планирани субсидии за детско-юношески спорт по Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Троян, в размер на 70 000 лв., като към момента на спортните клубове са преведени средства в размер на 50 % от тази сума, или 35 000 лв. През месец октомври предстои превеждане на следващия транш.

 С Решение №77/13.02.2020 г. на Общински съвет-Троян са одобрени средства в общ размер от  35 000 лв., от които 20 000 лв. за Баскетболен клуб „Чавдар“ и 15 000 лв. за Футболен клуб „Чавдар“.

Средствата по спортен календар за 2020 г., гласувани в началото на календарната година, възлизат на 115 000 лв., които след пандемията от коронавирус COVID-19 и редуциране на събитията бяха актуализирани и възлизат на 92 000 лв. Режийните разходи за издръжка на спортните бази са в размер на над 20 000 лв. годишно. 

Община Троян

 

 

Свързани статии

Back to top button