Покана за участие конкурса „Селфи с Европа“

Как се промени Троян след влизането ни в Европейския съюз, какво беше направено с европейски средства в града?

На този въпрос ще отговорят учениците на Троян от 6-12 клас в конкурса „Селфи с Европа“. В отбор по четирима, младежите трябва да открият определен обект, реновиран с европейско финансиране, да се запознаят с неговата история и си направят атрактивно и оригинално селфи. На празника на града, 14 октомври 2020 г. от 15 часа в сградата на Информационно-културен център, Троян всеки отбор ще представи своите снимки и разкаже за един от обектите, който е посетил. Докато журито взима трудното решение за победител в конкурса „Селфи с Европа“, ще провокираме участниците с дискусия за идеи и обекти, в които да се инвестират европейски средства през следващия програмен период 2021-2027 г.
След празника на града всички снимки от конкурса „Селфи с Европа“ ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Европа Директно – Габрово, където в определен срок ще може да гласувате за най-добрата снимка, която да получи Наградата на публиката.
Награди за всички участници в отборите победители на събитието „Европа в моя град: Промяната в Троян“ са ваучери за пазаруване в книжарници „Хеликон“ на стойност 40 лв.
Събитието се реализира с активното съдействие на Община Троян и се съфинансира от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ (DG REGIO) на ЕК. Организатори на проявата са Европейския информационен център „Европа директно Габрово“, РСО „Централна Стара планина” и Областен информационен център – Габрово.
За информация и участие в събитието ни пишете на ел. адрес:

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button