За проблемите с транспорта в Троян – видео

Получаваме от известно време, че автобусната линия  Троян – Ловеч в  7:10 часа  не пътува по определения маршрут, както бе обявено – 14.09.2020г от  фирмата превозвач „Нешев“.

Пътници, които тръгваха в този час, са принудени да пътуват час по-късно и закъсняват за работа. Също така  за   делова работа в областния център най-удобен е този час и понякога местата не достигат. За учащите се в Ловеч също е най-удобен този час.

Потърсихме за  Стефан Нешев, управител на фирмата. Той обясни, че в този час има две автобусни линии , които минават през Ловеч. Троян- Плевен и Троян – Ловеч. По новия закон едната линия не може да дублира друга в един час. За да се разреши казуса, Община Троян трябва да узакони автобусната линия Троян – Ловеч.

На редовната  пресконференция, състояла се на 25.09, кметът Донка Михайлова изрази надежда, че проблемът ще намери решение. Тя  също сподели тревогата на всички кметове в страната, че  проблема с транспорта е много сериозен. Намалял  е броят на  пътници и съответно икономическата логика изисква прекратяване на нерентабилни линии.  Както междуградски, така и до селата в Общините.

Михайлова също даде пример с автобуса за Борима. Оказва се, че има нелегални таксита, които минават 10-15 минути преди автобуса и обират пътниците, като ги таксуват на цената на билета. Също така превозвачите са притеснени, че  понякога няма достатъчно пътници за да се покрият разходите им-амортизация, гориво, данъци.

В крайна сметка Община Троян търси решения за транспортната схема, която да е в полза  на всички. Отговорът на Донка Михайлова, може да чуете във видеото.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button