Троянци възкресиха оперетното изкуство

Троянците Мария Андреева, Гечо Събчев, Иван Хаджидимитров и Емил Давидов представиха своя дебютен концерт вчера в Народно Читалище „Просвета – 1920″ в  града  и възкресиха  традициите в оперетното изкуство.

Празник за меломаните и любителите на оперетното изкуство беше премиерата на концерта на  студия „Кантабиле“ на   3-ти септември.

Прозвучаха изпълнения от творби на Имре Калман, Франц Лехар, Джузепе Верди,Дмитрий Кабалевски, Мусоргски и други.  В разнообразната им програма бяха включени и италиански канцонети и руски романси.

Четиримата  ентусиасти със създаването на тази оперетна студия са решили да възкресят в Троян  това изкуство. Да напомнят на всички, че   Лиляна Кисьова и Минко Босев  са започнали звездната си кариера именно от Троян. Да не се забравят успехите на миналите поколения артисти от Троян, както и да бъдат припомнени незабравими арии от чудесни произведения на световните композитори. Целта на изпълнителите е да събуди отново интереса на обществеността към сценичното музикално изкуство.

Незабравими остават ярки образи от десетките постановки, изиграни на троянска сцена: „Принцесата на цирка“, „Прилепът“, „Графиня Марица“, „Волният вятър“ и мн. други.

Дебютът на оперетна студия „Кантабиле“ бе приета много добре от троянската общественост, което само по себе си говори , че и в днешни дни оперетното изкуство има своето място на сцените. Цветя бяха поднесени от името на кмета на Община Троян Донка Михайлова  и НЧ“Наука-1870″ Троян с пожелание за нови творчески успехи на певците.

Галерия от събитието

Видео:

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button