39 допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID-19 в СБАЛББ Троян

Лекарите в двете болници вече са изключително натоварени и преуморени.

В шест болници в област Ловеч до края на седмицата се разкриват 106 допълнителни легла за лечение на пациенти с коронавирус, съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева.

Капацитетът на двете лечебни заведения – МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, които в момента приемат заразени, вече е почти запълнен.
В белодробната болница се обособяват 39 допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID-19, а в ловешкото лечебно заведение – 27.
В общинските болници в Луковит, Тетевен и Троян и частната „Кардиолайф“ в Ловеч също ще се приемат заболели с коронавирус. В тях са определени по десет легла за такива пациенти, добави д-р Винева.
Тя поясни, че леглата за лечение на COVID-19 са осигурени, но трябва да бъде решен проблемът с недостига на лекари и персонал, които да лекуват и обслужват пациентите. „Лекарите в двете болници вече са изключително натоварени и преуморени. Другите трябва да влязат в работата с такива пациенти. Сестрите са недостатъчно. Много е труден въпросът“, каза още д-р Винева.

За последното денонощие в Ловешка област са регистрирани рекордните от началото на пандемията 33 нови случая на заразени с коронавирус, като най-много са в община Троян – 20. В болници са настанени 43-ма заболели.

Автор:
Даниела Балабанова
Източник
БТА

Свързани статии

Back to top button