„Чавдар“ Троян със служебна победа над „Балкан“

Отборът на „Чавдар“ Троян взима служебна победа с 3:0 над Балкан (Български извор) в среща от VI  кръг на областно първенство по футбол за мъже – група А, съобщи областният председател ОС на  Българския футболен съюз Ловеч , Никола Николов.
Причината е, че гостите не успяват да съберат отбор за мача  на обновения стадион „Чавдар”, в Троян, който трябваше да се състои в съботния ден (16.10).
Любопитно е,  че отборът от „Български извор“ загуби мач с  отбора на Озрен (Голям извор) миналата седмица по същата причина. В момента вече  е на последно място с 5 загуби и  голова разлика 1:17.

Да припомним, че миналата събота отборът на“Чавдар“ изигра много важен мач с „Априлци 2001“.   След равностойна игра момчетата на Боян Иванов  не успяха да реализират  гол във вратата на априлчани, както и те в нашата. Троянци пропуснаха 4-5 голови положения. Битката бе голяма, защото бе дерби – между водача (Чавдар) и втория в класирането. Футболистите от Троян се раздадоха изцяло. Имаше голяма борба. Топка за топка…Но в крайна сметка  и двата отбора спечелиха по една точка.

Агитката от фенове на троянци подкрепяше мощно своите фаворити. Това бе и един положителен стимул за „Чавдар“.  Треньорът и играещ ветеран,  Боян Иванов,  изрази своето удовлеторение  от изиграния мач. Доволен е и се надява занапред троянци да играят все така.

След равния мач  миналата събота  и  служебната победа от  VI -я  кръг, Чавдар Троян остава на първа позиция   с 13  точки и голова разлика –  17:8 ,  с 5 победи и един равен мач с отбора на „Априлци 2001“ от едноименния съседен  град.

Шестият кръг се очертава доста оспорван за футболистите на „Ботев “ Луковит и „Озрен“ Голям извор. И двата отбора имат шансове да минат с  едно място нагоре. Ботев ще е гост на „Озрен“.  Априлци ще играят като гости на „Изгрев“ Ябланица.

Утре на стадион“ Чавдар“ ще се състоят срещите на децата от Футбол 7 и Футбол 9 с наборите им от  ФК“Левски“ град Левски.  Очакваме подкрепата на троянци

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button