Чавдар Троян с втора победа

В спортната зала“Чавдар“ в Троян  се проведоха  две срещи  от ББЛ А група -Център.  „Бавни и яростни“ Плевен – “ Локомотив“ Горна Оряховица (84:68) и  „Чавдар“ Троян  – „Чардафон“  Габрово (101:77).

Чавдар Троян се наложи над Чардафон  с трицифрено число. Първите две части играха добре и със самочувствие.  Баскетболистите на Лъчезар Диков играха много стабилно в подкошието и на почивката водеха с 53:25. През третата и четвърта част намалиха темпото на играта. От това се възползва отборът от Габрово , намаляйки точковата разлика(50:71). До края обаче Чавдар нямаше проблем да задържи преднината си и да спечели убедително. Много добре се включи новото попълнение Александър Кръстев както и Ивко Ивков, който реализира   31 точки и 14 борби за победителите, с 24 точки и 9 борби. Камен Пенчев наниза 14 точки, 12 има Георги Ненов.

След изиграните два кръг „Бавни и яростни“ и „Чавдар“ Троян са  на първо и второ място. С по  четири точки, но плевенчани имат по-добра точкова  разлика – 158:110, троянци са с  164:132.

Следващият  трети кръг  ще се проведе в Плевен, залата на „Балканстрой“ . Чардафон Орловец ще се срещнат с  Локомотив Г. О. и дербито на кръга –  „Чавдар“ Троян – „Бавни и яростни“  Плевен. Очаква се  да има разместване на пластовете. Дали габровци ще продължат да са водачи или ще троянци ще поведат ще разберем на 01.11. 2020 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button