Чавдар Троян с втора победа

В спортната зала“Чавдар“ в Троян  се проведоха  две срещи  от ББЛ А група -Център.  „Бавни и яростни“ Плевен – “ Локомотив“ Горна Оряховица (84:68) и  „Чавдар“ Троян  – „Чардафон“  Габрово (101:77).

Чавдар Троян се наложи над Чардафон  с трицифрено число. Първите две части играха добре и със самочувствие.  Баскетболистите на Лъчезар Диков играха много стабилно в подкошието и на почивката водеха с 53:25. През третата и четвърта част намалиха темпото на играта. От това се възползва отборът от Габрово , намаляйки точковата разлика(50:71). До края обаче Чавдар нямаше проблем да задържи преднината си и да спечели убедително. Много добре се включи новото попълнение Александър Кръстев както и Ивко Ивков, който реализира   31 точки и 14 борби за победителите, с 24 точки и 9 борби. Камен Пенчев наниза 14 точки, 12 има Георги Ненов.

След изиграните два кръг „Бавни и яростни“ и „Чавдар“ Троян са  на първо и второ място. С по  четири точки, но плевенчани имат по-добра точкова  разлика – 158:110, троянци са с  164:132.

Следващият  трети кръг  ще се проведе в Плевен, залата на „Балканстрой“ . Чардафон Орловец ще се срещнат с  Локомотив Г. О. и дербито на кръга –  „Чавдар“ Троян – „Бавни и яростни“  Плевен. Очаква се  да има разместване на пластовете. Дали габровци ще продължат да са водачи или ще троянци ще поведат ще разберем на 01.11. 2020 г.

Back to top button