Изграждането на полигона за биатлон в Троян се забавя

В интервю за БНР Донка Михайлова споделя тревогата си поради забавянето на полигона за ролбан. Причината е обществена поръчка   проведена от Министерството на спорта е приключила без подписване на договор.

„Необходимо е разширяване на спортната база за биатлон в Троян. В последните години в Троян тренират стотици деца. Във всички национални състезания, нашите състезатели доминират.
Владо Илиев е световен шампион и спортист номер 1 на България. Тук е мястото да поздравя Владо, защото на 14 октомври, когато е празника на Троян, той ще стане почетен гражданин на Троян.

Но, да се върна към базата. Един от клубовете ни по биатлон спечели проект за изграждане на площадка. Първата обществена поръчка, проведена от Министерството на спорта е приключила без подписване на договор. В момента се провежда втора обществена поръчка. Надявам се, този път договор да бъде подписан и то да бъде подписан до края на строителния сезон, за да може тази толкова необходима площадка да бъде изградена.

Ролбана е вторият етап на този проект. Министерството на спорта осигури финансиране само за площадката, която се намира в непосредствена близост до едно от стрелбищата. Ние силно се надяваме, че ще получим подкрепата на Министерството на спорта и за втория етап“

Кметът допълва, че в Троян има 19 лицензирани спортни клуба. Те се финансират по 5 начина. Първият е пряко финансиране на детско-юношеския спорт, финансирайки спортен календар, финансиране на отличили се спортисти, финансиране на спортна база или отпускане на целеви средства на колективните спортове. Впечатляващи са успехите на нашите спортисти. За миналата година Троян може да се похвали с 85 национални шампиони, 75 са носителите на сребърни медали, трима балкански първенци, двама европейски шампиони и един световен първенец.

Приоритет в дейността на общината е финансирането на масовия детски спорт.

Автор:
Кръстина Иванова
Източник
БНР

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button