Есенната изложба на троянските художници

Както обикновено Есенната изложба на Дружеството на троянските художници ще бъде открита в навечерието на Петковден – празника на града.

В нея членовете на дружеството ще представят своите най-нови творби в различни жанрове: живопис, керамика, дървопластика и др.
Събитието ще е съпътствано от концерт с класическа музика. Този път гости ще бъдат известните музиканти Евгения Бауер (виола) и Явор Генов (лютня)

Евгения Бауер завършва класа по цигулка на музикалния колеж в гр. Кемерово (Русия) и виола в консерваторията в Новосибирск. След участие в концерт с Ема Къркби, Евгения развива своя интерес към историческите изпълнителски практики.
Паралелно свири на барокова и модерна виола. Застъпва широк диапазон от оркестров, оперен, камерен и солов репертоар от Барока до съвремеността. Тя е дългогодишен концертмайстор в оркестър
musicAeterna.

Явор Генов е сред добре познатите лютнистите от своето поколение. Неговите три соло диска –
“Orpheus Anglorum” (2018), “Zamboni – lute music” (2014) and “Kapsberger – Libro primo di lauto” получават
висока оценка от международната критика.
Свири с музиканти като Ема Къркби, Нуриа Риал, Андрю Лоуранс-Кинг, Ларс Улрик Мортенсен.

Участва в съставите на ансамбли и оркестри като EUBO, Cordevento, MusicAeterna, Valetta International Baroque Ensemble и др., с които концертира на някои от най-значимите подиуми в Европа.

Източник
https://www.visit.troyan.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button