Милена и Владо с жест към кампанията  ”Капачки за бъдеще”

Видео

Вчера,  събота –  24.10.2020 г., се проведе есенната кампания на „Капачки за бъдеще” в страната и разбира се в   Троян, на паркинга под парк „Къпинчо“.

Предадени  за рециклиране  от троянци  са 812 кг капачки.

Принос имаха и Почетният гражданин на Троян, световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев и неговата приятелка и съотборничка от спортен клуб по биатлон и стрелба „АЯКС” Троян,  Милена Тодорова(световна, вице и бронзова шампионка за девойки и младежи и жени ).

Те оставиха своят скромен дан  от 3.800кг  събрани капачки на временния пункт за събиране в Троян (паркинга под парк „Къпинчо”) . Заради благотворителността  им и жеста(както и всички предали капачки) получиха благодарствена грамота от  Милка Стаевска,  която е доброволец към  сдружение “ЗАЩОТО МОЖЕМ”. Това сдружение подсигури кувьози, а сега и медицинска техника за недоносени деца благодарение на събирането на капачки.

От много краткия ни разговор  с Миленка (Владо  не е много от приказливите) разбрахме, че  те ще  продължават да събират  капачки и предават, защото това за тях е удоволствие да помагат за малките бебчета.

Относно спортните им ангажименти – до сряда (28.10)  ще са в Троян и  след това заминават  за започване на  състезанията по биатлон за Световната купа, Олимпийските игри и др.

Милена и Владо  пожелаха здраве на всички, а ние на тях  – колекцията от медали да се увеличи с много златни медали.

 

Свързани статии

Back to top button