Оспорвана битка при младите колоездачи

На 14.10.2020 год. се проведе  традиционното  състезание по колоездене за деца и ученици по случай Петковден – Деня на Троян. то бе организирано със съдействието на Община Троян и Колоездачен клуб „Хемус-1896“ Троян.

То се проведе  на площад „Раковски“ (градинката пред Информационно културния център в Троян) i  бе част от спортния празник  организиран за подрастващите от общината. За разлика от друг път този път имаше много желаещи да покажат уменията си  по трасето.   Състезателите бяха разделени на 4 групи: І група деца от 4-6 години; ІІ група деца от 7-9 години; ІІІ група деца от 10-12 години; ІV група деца от 13-15 години.

След оспорвана борба по импровизираната колоездачна писта в парка победители в състезанието станаха:

1-ва група (4-6 години) – победител е Камен Пиперски следван от Тодор Василев и Дарин Пенчев .

От групата на 7-9 годишните най-добър бе Богомил Попски с асистенти, Христо Чавдаров и Васил Киряков

При 10-12 годишните Лъчезар Пенчев завърши с най-добро време. На 2 -рото място остана Станислав Цветанов, а Иван Христов се окичи с бронзовото отличие

Григор Минев отново е златен медалист „Батковците“(13-15 години). Ивайло Стефанов и Денислав Якуб са второ и трето време.

При момичета старша битката бе доста оспорвана. Емили Луканова  отвя съперничките си Мона Григории и Яна Найденова.

Наградите, които бяха осигурени от Община Троян и КК „Хемус-1896“, бяха връчени от зам.-кмет Розалина Русенова. Организацията на традиционното състезание бе отлична. Всички участници се забавляваха до насита.

Целта на мероприятието е популяризиране на колоездачния спорт в град Троян и подбор на деца за попълване на отборите от детско-юношеската школа на клуба.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button