Премиера на нов алманах на литературен клуб „Орфей“ от Троян

Видео

       Втори поред алманах „Гласът на душата“ представиха младежи от литературен клуб „Орфей“ към читалището в гр. Троян на 29  октомври. Издаването на този сборник е част от честванията по случай 150 години от дейността на Читалище „Наука –  1870“.  Негов съставител е поетесата  и преподавател в Националното училище по изобразително изкуство „Проф.Венко Колев“ Троян, Лина Борджиева, а коректори са  Галя Лалева и Светлана Иванова.

       30 млади творци от Троян са взели участие при съставянето на алманаха със свои художествени творби и илюстрации. Корицата е творческо  дело на ученичката Мария Георгиева.

      Според съставителя, Лина Борджиева,  за разлика от предишния сборник този съдържа повече поезия и повече философски размишления и афоризми. Прави впечатление по-големия оптимизъм, който се излъчва от творбите на децата.

       Девизът на този творчески клуб е: „Литературата е гласът на душата“. Този глас ни води по пътя на словото и ни кара да бъдем търсачи на приключения дълбоко в съзнанието, където се осъществяват красивите игри на мисълта, самобитността и въображението.

Поздравления и размисли за алманаха споделиха бившият ученик на НУПИ Христо Костов и поетът и председателят на троянските писатели, поетът Илия Ганчев.

Изпълненията на пиано и електрическа китара бяха музикален фон на представянето на алманаха „Гласът на душата“.

Участниците литературния клуб „Орфей“ благодариха на ръководството на Народно читалище „Наука“ Троян за доверието и възможността да покажем нашите произведения на читателите!

„Благодарим на служителите на читалищната библиотека, че повярваха в нас и също ни подкрепиха!
Благодарим на Община Троян за оказаната финансова помощ, както и на спонсорите – д-р Валентина Александрова и на онези, които пожелаха да останат анонимни! Благодарим на нашите коректори – госпожа Галя Лалева и госпожа Светлана Иванова за езиковата помощ!
Благодарим сърдечно и на екипа на господин Богдан Дочев за оформлението и прецизната работа!“

Цветя от името на читалищния екип поднесе организаторката  Маргарита Минкова.

Цялото събитие бе предавано на живо на нашата Фейсбукстраница и без публика, спазвайки противоепидемиологични мерки.

 

       

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button