Проверка на автобусни линии ще изискат от Областна администрация

Администрацията на Областна управа Ловеч ще изиска от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ цялостна проверка на автобусни линии в региона заради зачестили сигнали за неизпълнение на курсове, регламентирани в подписани с общините договори за превоз на пътници. Това съобщи за БТА заместник областният управител Бойко Пъдарски.
Целта на проверката ще е да установи изпълняват ли се редовно курсовете по автобусните линии от съответните превозвачи.

„Аз ще настоявам тази проверка да бъде по-дълго време правена, без предварителна информация за това, тъй като очевидно, когато се прави проверка и превозвачите знаят за нея, всичко е редовно. Когато обаче се прави инцидентна такава, излизат наяве тези проблеми“, посочи Пъдарски.
По думите му след отпадането на извънредното положение граждани подават периодично сигнали, че по дадена линия в определен час не е пътувал автобус. „Или изобщо не е дошъл на автогарата, или не е пожелал да тръгне, защото е имало само един или двама пътници“, каза още Бойко Пъдарски.
Той съобщи, че в областната администрация не е постъпвало искане от страна на общините или превозвачите за промяна на транспортната схема и заличаване на нерентабилни автобусни линии или отделни часови курсове по тях.

Автор:
Даниела Балабанова
Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button