Разказ от първо лице

Всеки ден съобщаваме, че  има хоспитализирани в СБАЛББ Троян зaради COVID-19.  Ковида SARS CoV-2 е вид грип, протичащ наистина тежко. И в съчетание с други придружаващи болести наистина е опасен. Ако човек не се самоизолира, ще зарази много хора около себе си.

Един от тези пациенти бе и началникът на РСПБЗН Троян Петър Петров.

Днес той бе изписан и написа в своята Фейсбук страница, че  днес е отново щастлив. Причината е, че  вече може да се прибере у дома,  най- прекрасното място, при семейството.

На 22 -ри усеща първите сиптоми, правят PCR и се разбира, че e болен от COVID-19. Естествено е да е уплашен, но проявява силен дух и само седмица след това вече е изписан. По този повод   той пише:

„COVID-19 ме направи по- силен. Отново има усмивка на лицето ми. А защо съм щастлив ли?!? Защото отново дишам спокойно и защото се намирам в най- прекрасното място на света – У ДОМА. Отново съм до семейството си.“
Той от сърце благодари  на медиците от  екипът на д-р Цветомила Дудевска в Белодробна болница.

“ ЧУДЕСНИ СА – ПАЗЕТЕ ГИ“ ,  пише Петров
Той споделя,  лошата страна на този вирус е че се разнася без човек да подозира.“ Само добрата съвест на хората ще спре вируса. Каквито и мерки да се предприемат, липсва ли самодисциплина и желания да запазиш другите, няма скоро да уморим щама. Не пожелавам на никой момента в който аз чух COVID-19 positive“ завършва разказа си началникът на троянската пожарна.

Ние го поздравяваме за оздравяването и му пожелаваме да не бъде пациент на COVID отделението.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button