СБАЛБ Троян е запълнила леглата определени за COVID

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ в Троян е запълнила капацитета си определен за прием на пациенти с коронавирус, но продължава да приема хора с пневмонии и симптоми за Covid, като се очаква цялото лечебно заведение да бъде преобразувано за заболели с коронавирус, съобщава БНР

Управителят на болницата д-р Цветомила Дудевска посочи, че от определените 30 легла за заразени с коронавирус пациенти са запълнени 24.

„В триажа чакат девет души за потвърждение, с цялата симпоматика за Covid и с пневмонии. Днес приехме още четирима. Имахме тежко болна, която преведохме в централна реанимация. Имаме още двама тежко болни, които наблюдаваме през цялото време. Другите са със среднотежко протичане и се надяваме, че няма да се влошат. Ситуацията е доста тежка за този момент“.

Дудевска допълни, че болницата е в готовност да увеличи капацитета на леглата за лечение на пациенти с коронавирус.

Временният оперативен щаб в Троян пък отново отваря дарителска сметка за набиране на средства за превенция на заболяването на територията на община Троян и в подкрепа на лечението и наблюдението на пациенти с Covid-19 в МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“ Троян ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД, филиала на Спешна помощ – Троян и институции, прилагащи противоепидемични мерки.

Източник
БНР

Свързани статии

Back to top button