Служители от детски заведения са с подозрение за COVID-19

Изследвана е прицелна група – 114 броя проби (бързи тестове)  – служители на детски заведения в община Троян.  5 от пробите са положителни  и са взети проби за изследване по метода PCR- очакват се резултати, съобщават в прессъобщение РЗИ Ловеч.

Общо диагностицираните случаи са 84, активните 17 (11 на домашно лечение и 6 на болнично лечение), излекуваните са 65.

Извършени са 8 епидемиологични проучвания и са издадени и връчени 30 бр.предписания: 16 предписания за поставяне под карантина на лица, контактни на положителен за COVID-19, 10 предписание за задължителна домашна изолация на положително лице,  3 предписание за изолация и болнично лечение и 1 предписание за задължителна изолация след дехоспитализация. 

Извършено е пробонабиране – общо  26 бр. проби PCR, от които:

– 17 проби от контактни лица на доказано положително за COVID-19 – Положителните проби са 5 (съобщени), отрицателните – 4 и се очакват  резултати за още 8.

– 3 проби от лица (преболедували) след домашна изолация – очаква се резултат за една проба, другите са отрицателни

1 проба  от прицелна група (лице с положителен бърз) – лице в Социален дом с.Добревци – отрицателна 

От лечебни заведения за болнична помощ са внесени за изследвания 48 броя проби от хоспитализирани пациенти със симптоматика, оплаквания или с диагноза вирусна пневмония. Пробите са изследвани по методика PCR, доказани и съобщени са 2 положителни лица, хоспитализирани за лечение в СБАЛББ Троян и МБАЛ-Ловеч

П.П Има случаи, при които бързите тестове дават грешка. Понякога дават отрицателен резултат. В други – обратното, както е със случая на служителите от детските градини. Надяваме се , да е фалшива тревога и РЗИ Ловеч да е прибързала с оповестяването на резултатите от бързите тестове.

Source
Пресцентър РЗИ

Related Articles

Back to top button