Спешните медици апелират: Да си помогнем взаимно!

Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ и филиалите му в Област Ловеч апелираха и тази вечер към гражданите от всички общини: Да си помогнем взаимно!

Хора, нашите сирени и светлини са вик за помощ! Така, както Вие ни търсите, когато имате нужда от спешно лечение, така и ние днес Ви търсим по спешност – молим Ви, имаме нужда от Вашата подкрепа, за да се справим! Ние, спешните медици, екипите на Спешна помощ в цялата област Ловеч, сме на първа линия в борбата с COVID 19 вече месеци наред! Не сме безсмъртни, а и силите ни не са безгранични – имаме нужда от доверието Ви, от дисциплината Ви! Спазвайте мерките за безопасност – носете маски, спазвайте дистанция, мийте често ръцете си с топла вода и сапун, дезинфекцирайте ги, не се събирайте с много хора! Това е важно за Вас, но и за нас, за да ни има и да можем да откликнем на Вашите нужди от спешна помощ! С този искрен призив се обърнаха лекарите от първа линия към хората от областта. 

В момента екипите на ЦСМП в областта са 13 на смяна в 7 филиала, като такива има във всички общини. В тях работят 51 лекари. Оборудвани са с всичко необходимо, разполагат с реанимобили и консумативи. Имат нужда само от разбирането на хората и отговорността им към живота и здравето на лекарите и медицинския персонал. 

Нашият вик към Вас е да си помогнем взаимно – ние ще ви помагаме и лекуваме, Вие трябва да спазвате мерките, да бъдете отговорни, да пазите себе си, близките си и нас – спешните медици от първа линия и лекарите в болниците! За да победи Животът! Нека си помогнем взаимно, за да се справим с коронавируса! Иначе нищо друго няма да има значение!, апелират още спешните медици в област Ловеч.

 

Източник
Пресцентър РЗИ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button