Заловиха нарушител, маркирал дърва с преотстъпена горска марка

Служители на Агенцията по горите заловиха нарушител, маркирал дърва с преотстъпена горска марка. Проверяващите констатирали нарушението при извършване на контрол в района на Държавно горско стопанство Борима, в землището на с. Старо село.

Екип на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите – София забелязали в гората товарен автомобил с широколистна дървесина и лице, което маркира челата на секциите с контролна горска марка.

След направена справка в информационната система на ИАГ е установено, че марката не е на лицето, което маркира, и същото не е вписано в публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика.

Лицензираният лесовъд, собственик на марката, пристигнал на временния склад след около 50 мин. като е показал позволително за сеч и технологичен план за установяване на временния склад.

След проверка е констатирано, че товарният автомобил не се намира на временния склад, който е указан в технологичния план. След като направили измерване, горските служители установили, че дървесината е 10 пр.м3 от благун и цер с дължина на секциите 1 м.

Служителите по горите са съставили актове за установените нарушения на лицензирания лесовъд и лицето, маркирало дървесината. Товарният автомобил, дървесината и контролната горска марка са задържани.

Проверката по случая продължава. Заловиха нарушител, маркирал дърва с преотстъпена горска марка

Източник
Пресцентър ИАГ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button