Милка Стаевска: Благодаря на екипа на Спешна помощ – Троян

На редакционната поща получихме  писмо от Милка Стаевска  за да разкаже своята история и да благодарят за бързата и своевременна реакция  към екипа на Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП)  в Троян, находяща се в двора на Многопрофилна болница за активно лечение  „Д-р Стоев Шварц“  в града.

Милка Стаевска: Благодаря на екипа на Спешна помощ - Троян
Милка Стаевска – пред шатрата , където се предаваха капачки

От два дни  двадесет и петгодишният Никола Стаевски е с  високо кръвно и обилно кръвотечение от носа. Пациентът е пил лекарства за сваляне на кръвното, но ефект  е нямало. Той разбрал, че нещо сериозно се  случва, качили се бързо със съпругата му в колата и тръгнали за  ЦСМП Троян. Дежурният екип светкавично  предприема бързи и адекватни мерки за да свалят кръвното на троянеца, диагностицират го и  откарват с линейка в Плевен, където друг екип лекари от УМБАЛ Втора Клинична База от областния град  веднага  е поел пациента и се е погрижил за него.

„За щастие брат  ми вече е добре, стабилизиран е. За съжаление в паниката не запомнили името на лекарите и сестрите от ЦСМП Троян.  Бяха много мили, отзивчиви и внимателни. Искаме да благодарим на екипа на Спешна помощ Троян и на лекарите в плевенската болница. Свързах се с медията ви, защото в последно време хората в бели престилки се сатанизират, а сред тях има и много отлични професионалисти, които заслужават нашите адмирации“, коментира пред „Троян експрес“ Милка Стаевска.

Пожелават им да са все така сърдечни, професионалисти и да успеят да устоят в битката с COVID – 19.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button