Седмокласник коментира футболен мач

„Чавдар“ – Троян загуби домакинството си на „Озрен“- видео

      Представяме ви журналистическия дебют на седмокласника Константин Димитров от СУ „Васил Левски“ – Троян, който отлично коментира футболния мач между „Озрен“ и „Чавдар“ – Троян, проведен на 7 ноември в Троян. Той е баскетболист  към БК „Чавдар“ Троян
Косьо започна работата си „на терен“ под ръководството на своя ментор Руслана Попсавова, която е и автор на видеото и  снимките.

       Чавдар“ – Троян загуби домакинството си на „Озрен“ с 1 : 2  от 9-и кръг на А Окръжна футболна група Ловеч (А ОФГ ) след вяла игра от страна на троянци.
През първото полувреме троянци играха много грубо в началото, заради което получиха жълт картон, но в последните 15 минути започнаха да натискат съперника си и имаха много добри положения. Номер 10 от троянци „остана под топката“ в 14-тата минута на мача и не успя да намери очертанията на вратата. Още от първия си корнер „Чавдар“ имаха много добро положение, но и тогава не се възползваха.
Полувремето завърши при резултат 0 : 0 и след 15 минути почивка двата отбора отново се наредиха на терена. „Озрен“ започнаха доста устремно, като имаха едно страхотно положение, но вратарят на Троян – №1 – Марио Бисеров, който е и  каратист, попречи на топката да премине голлинията.
Първата смяна за озренци –  бе  Данаил Петков №6.  Футболистите от село Голям извор имаха няколко корнера, от които добри положения, но пак не успяха да вкарат гол. В 51-та минута Преслав Кочев(19) от „Озрен“ беше изведен сам срещу вратаря и отбеляза първия гол в мача – 0 : 1. Не мина много време и „Чавдар“ – Троян имаха повече от страхотен шанс за гол след центриране и ножичен удар от страна на Владислав Трифонов, който играе с номер 25, но вратарят на озренци спаси удара и в 65-та минута удар от страна на Преслав Кочев(19), който срещна гредата, беше добавен от  Виктор Иванов(№3) и резултатът вече е 0 : 2.
     После натискът на Троян се увеличи и троянци стигнаха до гол в 87-та минута от номер 6 (резервата Цветан Делийски смени Трифонов) и беше активен през цялото полувреме с далечен удар по земя. Мачът свърши при резултат 1 : 2, озренци могат да бъдат доволни, а троянци – по-скоро разочаровани.
      Потърсихме треньорът Боян Иванов за мнение. Той сподели, че мачът бе по-слаб , но въпреки загубата той се гордее с футболистите си. Те ходят на работа и не всеки път успяват да тренират активно, но се борят. Нормално е, да имат и слаби мачове.
След мачовете от 9-и кръг на А Окръжна футболна група Ловеч (А ОФГ ), Троян са първи в класирането с 5 победи, 1 равенство и 2 загуби, а озренци са трети с 4 победи, 2 равенства и 2 загуби.
Следващият мач за Троян е гостуване на „Изгрев“ – Ябланица, а „Озрен“ е домакинство на „Изгрев“ – Ябланица.

Via
Константин Димитров, клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Related Articles

Back to top button