Десислава Стоянова и Герджиков – под карантина

Международният съюз по биатлон (UBU) извести преди минути Българска федерация по биатлон, че тестът за коронавирус на състезателката Десислава Стоянова е положителен, съобщи Ива Шкодрева по ЕВРОСПОРТ.

След това тази информация бе опровергана. И двамата са с  отрицателни тестове.

В петък тя се присъедини към българските национали в Контиолахти. Стоянова започна по-късно подготовка за сезона, като задачата й сега бе да помогне на женския ни състав в щафетата при преследване на олимпийски квоти за Пекин 2022.

Преди време Десислава е прекарала коронавирус, симптомите са отшумели, но сега пробата й от вчера във Финландия повторно е индикирала наличие на вируса.

„Преди да отпътува от България Десислава премина нов тест и той бе отрицателен. В това отношение БФБиатлон е спазила стриктно разпоредбите, но ето че в Контиолахти тестът й отново се оказва положителен“, коментира президентът на родната федерация по биатлон Екатерина Дафовска, която вчера навърши 45 години.

По тази причина Стоянова е поставена под карантина от IBU и финландските власти до 5 декември 2020 г. Под карантина за една седмица е поставен и Димитър Герджиков, което ще го възпрепятства от участие в днешния спринт за Световната купа.

Стоянова и Герджиков отдавна живеят на семейни начала и имат дете, като по време на състезания и лагери винаги са настанени в една стая.

Да припомним, че Десислава щеше да участва в щафетата за жени.

Related Articles

Back to top button