Информация за новодиагностицираните с COVID-19 в Община Троян 08.11.2020 г.

10 от случите от Троян са на служители от общинската администрация, където в момента е най-голямото клъстерно огнище с доказани общо 20 случая.

36 са новите положителни случая на COVID-19 в област Ловеч

На 7 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани 36 нови случая, разпределени по общини както следва:
За Община Троян – 15 случая, 13 от град Троян, мъж на 74 г. от село Голяма Желязна и мъж на 52 г. от село Черни Осъм, 4-ма от всички тях хоспитализираните в СБАЛББ .
10 от случаите от Троян са на служители от общинската администрация, където в момента е най-голямото клъстерно огнище с доказани общо 20 случая. Разпоредена е крайна огнищна дезинфекция на всички помещения в сградата на община Троян, задължително носене на маски в работните помещения и строг вътрешен входящ и дезинфекционен контрол. Изследваните служители в общината, били в близък и незащитен контакт с доказаните случаи са отрицателни. Контактните лица в семействата са карантинирани.

Сред педагогически персонал е установен 1 положителен случай, на учител от СУ „Васил Левски“ Троян, с последен контакт с учениците от 28 октомври, поради което мерки спрямо учениците не се предприемат. Няма установени положителни лица под 18 години.


За Община Ловеч – 14 случая, всички от гр.Ловеч, четири лица са хоспитализирани в МБАЛ Ловеч


За Община Тетевен – 2 случая
мъж на 53г.от с.Глогово, контактен на положителен и съобщен случай в семейството
жена на 57г.от гр.Тетевен


За Община Луковит – 3 случая
мъж на 60г. от гр. Луковит
мена на 78г. от с.Дерманци, хоспитализирана в МБАЛ Луковит
мъж на 46г.от с.Ъглен


За Община Летница – 1 случай
жена от гр. Летница


За Община Угърчин – 2 случая
мъж на 64г. от гр. Угърчин


Епидемиологично проучване е проведено на всички лица, които са карантинирани, в т.ч. и техните контактни лица.
Сред диагностицираните лица е установен положителен резултат при 1 медицински лаборант от РЗИ, няма други положителни медицински специалисти.
По повод грипоподобни оплаквания на един от потребителите в ЦНСТ Луковит е изследван целият персонал и всички потребители на социалната услуга с бърз антигенен тест, в т.ч. и на болната, които са отрицателни. Жената с оплаквания е изолирана и е взета проба за PCR изследване, резултатът се очаква.
При епидемиологичните проучвания за всеки ден се установяват лица, които не пребивават на територията на област Ловеч и съответно се пренасочват към РЗИ, на чиято територия лицата пребивават. Поради тази причина обявяваните случаи в Информационния портал и съобщаваните случаи от РЗИ имат разлика. Достоверната информация за действителните случаи в областта се подава от РЗИ Ловеч след извършване на епидемиологичното проучване.
Към 12 часа на 08 ноември общият брой диагностицирани случаи в област Ловеч е 615, активните случаи са 397, излекуваните лица са 201. Починалите лица са 17.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button