Малки футболисти на Троян ще участват на турнир в Бургас

Две отбора на “Чавдар” Троян ще участват в Националния турнир „Купа Черно море“, който ще се проведе от 12–15 ноември в Бургас.

Много от бъдещите футболни звезди на България ще вземат участие в традиционния турнир „Купа Черно море“ в Бургас. Организатори са ДФК „Звездичка“, с партньорството на Зоналния съвет на БФС и Община Бургас

В детския турнир ще се участват отбори в осем възрастови групи – деца, родени от 2007 до 2014 година, състезаващи се в първенствата Футбол 5, Футбол 7, Футбол 9 и Футбол 11. Троянци ще участват в Футбол 7 и Футбол 11. В двубоите от двете възрастови групи ще се изиграят в две полувремена по 20 минути, с 10 минути почивка между двете части и  смени при спряна игра. При показан червен картон, играчът напуска терена, а на негово място влиза друг състезател. В следващия двубой, получилият червен картон футболист, има право да играе.
Осем отбора ще вземат участие при Футбол 7 . Те са разделени в две
групи по четири, като тимовете ще играят по системата „всеки срещу всеки”.
В група „А“ попадат отборите на „Шипка старс” (Асеновград), „Троян” (Троян),
„Несебър” (Несебър) и „Звезденбург 2010” (Бургас).
В група „Б“ са съставите на „Локомотив” (Мездра), „Янтра” (Габрово), „Созопол” (Созопол) и „Звездичка 2011” (Бургас).
Мачовете ще се играят на Спортно игрище „Звездичка Арена” в комплекс „Славейков”– Бургас.

 В първия ден ще се изиграят троянци ще играят контрола с „Локо“ (Мездра), а в петък първият мач на възпитаниците на Владислав Трифонов и Димитър Колев ще се срещнат с „Шипка старс“ и „Несебър“. Останалите двубоите са между „Локомотив“ (Мездра) – „Янтра“ (Габрово), „Звездичка“ – „Локомотив“ (Мездра), „Созопол“ – „Янтра“, и „Звезденбург“- „Шипка старс“.

В съботния ден ще се изиграят 6 мача. „Троян“ ще играе с „Звезденбург“. Останалите мачове са между „Созопол“ – „Звездичка“, „Несебър“- „Шипка старс“, „Созопол“ – „Локомотив“ (Мездра)и „Звездичка“ – „Янтра“.

В полуфиналните срещи ще играят първият от група А срещу втория от група Б и
вторият от група А срещу първия от група Б. В неделния ден ще са мачовете за 5/6, 7/8 място и малък финал. Големият финал в тази възрастова група е от 12:00 часа.
Отборите които са съперници на втория тим от Троян са Верея Стара Загора, Несебър, Черноморец, Звезденбург
В първия ден на турнира Троян  ще играе със Звезденбург. В петъчния ден – троянските футболисти ще играят с Верея. Останалите двубои са: 12:00ч. – Черноморец-Звезденбург и 14:ЗО ч. Звезденбург-Несебър

Организаторите са осигурили фото-заснемане и медицинско обслужване за всеки
мач. Съдиите и делегатите ще бъдат изпратени от Зоналния съвет на БФС – Бургас.
Всеки отбор, независимо от мястото на класиране, ще получи купа и сертификат, а всяко дете, участващо в турнира – златен медал и грамота. Предвидени са и индивидуални награди за най-изявилите се футболисти.

Нека припомним, че малките футболисти(2008) на „Чавдар“ Троян се върнаха миналата година с Небивал успех от Бургас. Те триумфираха с Купата за второто място и сребърните медали в Бургас на стадиона ”Арена Каменица ”.
Играха много добре с ясна мисъл за победа и отлично премислени акции. Бориха се мъжки за всяка топка и показаха, че в Троян има много добра школа по футбол. Изпълняваха указанията на треньорите.
Максим Минков бe oпрeдeлeн зa нaй-дoбър нападател нa турнирa.
Емоционално също издържаха на натоварването. Пример може да дадем за дузпите след редовното време на полуфиналния мач със домакините от Звездичка. Тогава резултатът бе 2:2. При 7-метров наказателен удар бургазлии изтърваха петата дузпа. Топката се удари в гредата. Веселин Борисов от „Чавдар” хладнокръвно излъга вратаря и гол. Така с 5:4 за момчетата от набор 2008-ма се приготвиха за големия финал с варненския отбор „Шампион”.

Ръководството на „Чавдар“ Троян  благодарят на спонсорите, които помогнаха за организирането на това спортно събитие – „Октопод инвест холдинг, „Копа Хидросистем“, строителна фирма „Гарант“ и г-н Младен Мондешки  и фирмата му  „Солид-85“.

Децата ще бъдат подкрепяни и техните  верни фенове – родителите им. Да не забравяме, че според заповед на здравния министър мачовете ще се провеждат без публика.

Успех на троянските футболисти.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button