Мартин Петков – най-добър вратар в Бургас

От 12- 15 .11, при спазване на всички разпоредени от здравното министерство мерки, се проведе традиционният футболен турнир за „Купа Черно море“, организиран от ДФК „Звездичка“, с подкрепата на Община Бургас.

Участие в надпреварата взеха  отборите  Футбол 7 и футбол 11 на ФК „Чавар“ Троян. Те бяха част   30-те  отбора от цялата страна, които бяха разпределени в 5 възрастови групи – за деца, родени през 2008, 2009, 2010, 2011 и 2012 г.

Нашите момчета натрупаха доста опит по време на този турнир. Те изиграваха по 2-3 мача на ден. Малките (2011) не могат да се похвалят с победи, но пък се бориха за всяка топка, пас.  Въпреки непобедите, момчетата бяха горди с това, че показаха имат много възможности и талант. Следващият сезон ще бъдат по-уверени и ще знаят как да организират атаките.

Мачовете  се играха на Спортно игрище „Звездичка Арена” в комплекс „Славейков”– Бургас.

В първия ден   троянци изиграха   контрола с „Локо“ (Мездра), а в петък първият мач на възпитаниците на Владислав Трифонов и Димитър Колев срещнаха с „Шипка старс“ и „Несебър“. В съботния ден „Троян“ игра със  „Звезденбург“.

Батковците стояха по-добре на терена, бяха по-смели и успяха да обезвредят свои съперници, Вратарят Мартин Петков изтърва да спаси  топки, но беше неуморим пазач  на нашата мрежа. Много добре усещаше нападателите  и успяваше да спира атаките им. Неговите съотборници успяха да обърнат мача им с отбора на момчетата от „Верея“ Стара Загора.

И двата отбора заслужават нашите аплодисменти, защото за пореден път показаха и доказаха, че в Троян  се играе футбол. Има добра детско-юношеска школа в лицето ма Владислав Трифонов, Димитър Колев, Венци Кепов и разбира се най-старият играч Александър Николов  и все още треньор на момичетата-футболистки, които жънат успех след успех.

Нека припомним, че миналата година футболистите от Футбол 9 се завърнаха със сребърни медали. С най-добър нападател Максим Минков (той играе вече в  „Лудогорец“) и фейрплей.  Тази година те отстъпиха мястото си на терена на бъдещите победители на по-малките, които догодина  ще бъдат също победители, но затова им трябва опит на терена и по турнири.

Малките футболисти от Троян освен, че обмениха опит, те намериха нови приятели от други градове.

Ръководството на футболен клуб „Чавдар“ Троян благодарят на всички родители, Община Троян и разбира се на спонсорите. Без финансовата помощ на Октопод инвест холдинг, „Копа Хидросистем“, строителна фирма „Гарант“ , г-н Младен Мондешки  и фирмата му  „Солид-85“,  нямаше как троянчетата да посетят този дългогодишен турнир по футбол  в Бургас.Мартин Петков - най-добър вратар в Бургас

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button