Милена Тодорова с най-добро представяне в спринта

В неделния ден завърши откриващият уикенд за Световната купа по биатлон в Контиолахти, Финландия.
Българките показаха много добра стрелба в спринта. Най-добре се представи Милена Тодорова, с една грешка от прав тя завърши 49-а. Със същия брой пропуски Даниела Кадева е 65-а. Мария Здравкова не допусна грешка в двете си стрелби и завърши 73-a.

Най-добре от българите се представи Антон Синапов. С един пропуск той зае 44-та позиция. Владимир Илиев сбърка по два пъти на двете стрелби и завърши 53-ти. Владимир Оряшков с три несвалени мишени е 94, а младата надежда Благой Тодев с 4 пропуска е 98.

В генералното класиране за Световната купа води Йоханес Тингес Бьо със 114 точки, следван от Себастиан Самуелсон с 92 точки и Стурла Легрейд с 83 точки.
Да припомним, че вчера  в индивидуланото на 15 км Даниела Кадева беше безапелационна на стрелбището и с чиста стрелба завърши 41-ва. С 5 грешки Мария Здравкова завърши 90. Милена Тодорова е направила неправилна корекция на пушката за втория легнал, поради което свали само една мишена на трета стрелба. С общо 7 грешки тя остана на 91 място.

С 4 грешки Владимир Илиев завърши 48-ми. Антон Синапов сбърка 3 пъти на стрелбището и се нареди 56-и. Владимир Оряшков със 7 грешки остана 101-ви.

Следващите стартове ще се проведат отново във финландския център Контиолахти и ще са между 3-6.12. На 3.12./четвъртък/ ще са спринтовете, на 5.12. /събота/ следват преследване (мъже) и щафета (жени), а на 6.12. /неделя/ щафета (мъже) и преследване (жени).

Източник
https://biathlonbg.in/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button