Обръщение на Временния оперативен щаб (ВОЩ) за превенция на COVID-19

Уважаеми съграждани, 

община Троян достигна своеобразен рекорд в броя на заболели от COVID-19 – 31 случая за денонощие. Положителни са пробите на 26 души от Троян, на хора от Врабево, Ломец, Орешак и Терзийско. Болни вече има в по-голяма част от селата на общината. По данни на РЗИ са оформени предимно семейни огнища с по няколко контактни лица. До момента са установени и няколко клъстери огнища – общинска администрация с 9 заболели, РУ на МВР с 11 заболели, ВиК „Стенето“, където болните са 8. Болни са и четирима лекари.

На територията на община Троян със заповед на директора на РЗИ са определени 81 легла. В СБАЛББ Троян – определените легла са 69, от тях са заети 50. Заети са и двете интензивни легла в Общинската болница и 2 от десетте, предназначени за неусложнени случаи.

За да ограничим по-нататъшното нарастване на случаите и да съхраним възможността за адекватно лечение е нужна висока самодисциплина от всеки един гражданин. Тревожното нарастване на случаите може да бъде спряно само с общи усилия и с отговорно поведение. 

5.11.2020 г.

гр. Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button